webshop

 
ANIMAL PLUS SHAMPO

 

LillHägna's FaceBook

 

LillHägna

-  

 

 

 

 


 
  Naturligt djurtestfri pälsvård Det är någonting man ofta kan höra, men hur vet man att man verkligen har en helt naturlig produkt i händerna och att varken produkten eller ingredienserna är testade på testdjur i ett laboratorium?

Det är inte lätt, man ska ha lite kunskap för att kunna skilja agnarna från vetet.

Här hittar du ärlig information om Animal Plus pälsvårdsprodukter. Alla ingredienser står nämnda, du hittar information om BDIH-märket för naturkosmetika, som kontrollerar produktionen av Animal Plus-produkterna.
Du kan lära mer om den så kallade lista med ”fel ämnen” där du hittar information om ingredienserna du helst ska undvika och varför.
Och vi förklarar hur du säkert vet att en produkt verkligen är djurtestfri.
När du har läst det här kan du i alla fall lite mer om varför det är viktigt med en ”ärlig” djurshampo och vi hoppas att du känner att du vill prova att använda produkterna.

Allmänna egenskaper A+ produkter

Alla produkter är gjorda av naturliga ingredienser med eteriska oljor som verksamma ämnen. Den ’naturliga’ aspekten betonas genom att inte använda ingredienser som är skadliga eller olämpliga för djur och miljön eller som har negativa effekter eller följder. Dessa är bland annat förbindelser som ofta finns i andra (djur)shampo-varumärken. Exempel på dessa förbindelser är: formalin, brom phenol, parabener och etolilerade förbindelser.

Banbrytande är tilllämpningen av eteriska oljor som enda verksamma ämne. Hudens funktion kan bara förbättras med ämnen som kan tränga djupt in i huden. Eteriska oljor ger energi, aktiverar cellfunktionen, är vitaliserande och har förmögan att vårda hudfloran på ett naturligt sätt.
A+ shampo innehåller inga syntetiska ingredienser som färgämnen eller parfymer.
Det används endast karoten, en A-vitamin, och klorofyl. Dessa ser till att man får en glänsande päls. Dessa ämnen har en egen gul/orange eller grön färg. A+ shampo innehåller inga onödiga tillsatser som syntetisk skummedel, vilket innehåller att det inte uppstår onödig skummbildning när man tvättar. A+ använder eteriska oljor som apelsinolja och vegetabiliska oljor som jojoba- och kokosolja, som ersätter djurovänliga produkter som nertsolja (minkoil) och muskolja.

Kvalitetsgaranti:
Vi lägger stor fokus på renheten och kraften i de tillämpade eteriska oljorna. Alla ingredienser är råvaror från naturen, är hud- och pälsvänliga och uppfyller de tyska ”Öko-test”-kriterierna. Dessutom blir produkter producerade under tillsyn av det tyska BDIH, som kontrolerar produktionen av naturkosmetika. Självklart har A+ inom utvecklingen inte tillämpad någon råvara som är testad på djur. Läs mer på: www.bdih.se

Användning:
Shampon är koncentrerad och kan med fördel förtunnas. För en vanlig tvätt kan man blanda 1 del shampo med 5 delar ljummet vatten. Förtunningar 1 : 8 eller 10 rekommenderas för långhariga djur eller djur med kraftig päls. Vi rekommenderar vid hudbesvär att använda oförtunnad shampo och låta den sitta kvar några minuter. A+ shampo är pH neutral och är helt biologisk nedbrytbar. Dessutom är hela produktsortimentet lämpat för hundar, valpar, katter och kattungar och hästar.

Unikt:
Du hittar A+ shampo i kosmetikaguiden av den holländska föreningen Proefdiervrij (Djurtestfri). Den här föreningen utger varje år en broschyr med företag som har som mål att producera/sälja produkter som inte är testade på testdjur eller som har ingredienser som inte härstämmer från djur.
Du kan kolla up det på www.proefdiervrij.nl. Sidan är även tillgänglig på engelska.

 

Produktbeskrivningar:

Universal shampo
Den här shampon är till för djur med korthårig päls. De verksamma eteriska oljorna är Citron, LemonGrass och Lavendel. Dessa oljor ger en rengörande och uppiggande verkan på huden. En idealisk vårdande shampo för den inte komplexa pälsen.
Ingredienser: Citronsyra, Kalendula-extrakt, Kamomill, Salvia, Echinacea, Hammamelis, Kardborre-shampo-extrakt, Jojoba-olja, Sojaolja, Karotenolja, Citronolja, Lavendelolja, Lemongrassolja, Mirreolja, Apelsinolja, Tea tree.

Special Shampo
Den här shampon är lämpligt för hundar och katter med en känslig hud, som klåda och fjäll med kliande och bitande och en överkänslighet av huden som följd.
De viktigaste verksamma beståndsdelarna är: Mentol; mot klåda, Basilika; mot hårfällning och Rosmarin mot fjäll. Patchouli, Mirre och Marjolein används vid dåligt läkande små sår och vid reumatiska besvär. Bergamot är ett medel som används vid en besvärlig hud (som akne hos människor).
Den här shampon är ett säkert kort när det gäller hundar som är plockade!
Ingredienser: Citronsyra, Kalendula extrakt, Kaommill, Salvia, Echinacea, Hammamelis, Kardborre shampo-extrakt, Aloë Vera hydrosol, Jojobaolja, Sojaolja, Citronolja, Rosmarin, Basilikum, Lavendel, Apelsinolja.

Shampo för vit päls
Den här shampon är utvecklad för långhåriga djur med en vit päls. Shampon är utförd med en balsam. Shampon är med fördel användbar till djur med en mycket vårdad päls. De verksamma beståndsdelarna är kamomill och citron, som är naturliga medel för att ljusa upp pälsens vita färg. Balsamen gör att man lätt kan kamma igenom pälsen/svansen. Den här shampon innehåller inget (kemiskt) blått färgämne.
Ingredienser:citronsyra, kalendula-extrakct, kamomill, salvia, echinacea, hammamelis, kardborre shampo-extrakt, jojobaolja, sojaolja, karotenolja, citronolja, vild kamomillolja,apelsinolja.
.
Anti-tov shampo med balsam
Den här shampon är speciellt för djur som är långhåriga, med en annan färg än vit. Även här gäller det att shampon med fördel används till djur som har en vårdad päls. De verksamma beståndsdelarna är tallolja, mirre och lavendelolja. Den sista har en desinfekterande och lugnande verkan på huden som kan bli lätt irriterad efter borttagning av tovorna och ger pälsen extra glans.
Ingredienser: citronsyra, kalendula-extrakct, kamomill, salvia, echinacea, hammamelis, kardborre shampo-extrakt, sojaolja, jojobaolja, avokadoolja, klorofyl, citronolja, tallolja, mirreolja, apelsinolja, teatree-olja, lavendelolja.

Ylang shampo
In den här shampon kombineras de naturliga ingrediensernas vårdande verkan med den härliga doften av Ylang Ylang. Den här blommans eteriska oljan fungarer hydraterande och är mjuk för huden. Doften upplevevs som rogivande och avslappnande. Kombinationen med de övrigra oljorna gör den här shampon till en idealisk shampo för nästan alla pälssorter.
Ingredienser: citronsyra, kalendula-extrakct, ylang ylang-olja, kamomill, salvia, echinacea, hammamelis, kardborre shampo-extrakt, jojobaolja, sojaolja, karotenolja, lavendelolja, lemongrass-olja, mirreolja, teatreeolja

Skiffershampo
Den här shampon är avsedd förr huden där shampon för den känsliga huden inte räcker till. Skifferoljan i den här shampon är extremt vårdande när det gäller olika slags hudbesvär som klåda, mjäll, sobrrhea, svamp, bakteriella infektioner osv. (dvs hudbesvär som inte orsakas inifrån). Genom att vårda hudfloran på ett naturligt sätt uppstår en frisk hud och hårtillväxt.
Ingredienser: Aloë Vera gel 15%, Skifferolja, Jojobaolja, milda icka etoxilerade tvättaktiva tensider (Kokobetadin), Kalendula-extrakt, Groblad, Salvia, Hammamelis, Echinacea, Kastanjlöv, Kardborre, Kamomill, Symfytum, Petit Grain olja, Ylang Ylangolja, Apelsinolja, Kungsmynta, naturlig E-vitamin, Vanilj, Myrrhe, Xantum och Guar gum (vegetabiliska slemämnen till viskositeten).

Balsam
Den här produkten är avsedd för att kunna utreda lätt till måttligt tovade päls och svansar. Krämen har en antistatisk verkan, ger volym åt pälsen och håret blir lätt genomkammbar genom de eteriska oljorna. Dessutom är produkten lugnande och mild för nyss plockade hudar, så man kan använda det med fördel i kombination met shampon för den känsliga huden.
Ingredienser: Kalendulaolja, Kardborre shampo-extrakt, Macadamia-olja, Citronolja, Tea tree, Karoten, Vaniljolja, Citronsyra, Petit Grain-olja olja, Henna-extrakt.
 


Övriga vårdande produkter:

Öroncleaner
Animal Plus öroncleaner är en helt naturlig produkt till vården av hundens eller kattens öron och hörselgång. Cleanern har inte bara en mild rengörande verkan, den är genom de verksamma vegetabiliska ämnena och eteriska oljorna också bra i kampen mot öronskabb/skabb utan att den förstör öronens hudflora ytterligare. Kombinationen av naturliga ingredienser gör att huden snabbt hittar tillbaka sin naturliga balans. Som alla övriga produkter är den här cleanern självklart helt fri från djurtester, från råvaror till slutprodukt.
Ingredienser: Aqua, Solrosolja, Glycerin, Mandelolja, Jojoba-olja, Lavendelolja, Kokosolja, Echinacea Purpurea, Canarium Luzonicum, Fragrance natural, Manukaolja, Glyceryl Stearat, Propolis Cera, grobladsolja, Xantan Gum, Salicylic Acid, Sodium Cocoyl Glutamat, havtornsolja, Cetyl Palmitat, Lemongrassolja, Niaouli-olja, Phytic acid, D-alpha tocopherol, Lactic Acid, Citronellol*, Farnesol*, Geraniol*, D-Limonen*, Linalool*
* beståndsdel ur eteriska oljorna


Trimmpulver
Detta härligt doftande pulver kan man använda till olika ändamål.
Som öronpulver, för att lätt kunna plocka hår från hörselgången. Pulvret är sammansatt met lavendel- och mentololja. Lavendel fungerar desinfekterande och mentolen hjälper till vid klåda. Idealt för att lugna ner den irriterande huden.
Som plockhjälp vid strävhåriga pälsar. På grund av ovannämnda egenskaper kan man med fördel använda pulvret för att plocka till exempel West Highland White Terriërs. Lite pulver på Westiens huvud ger inte bara ett bra förstärkande resultat, men hunden doftar också gott.
När det genom borstning, plockning eller kliande/bitande uppstår irriterade ställen på hunden kan man vårda huden genom att använda lite trimmpulver.
Ingredienser: Magnesiumoxid, Kalcium Karbonat, Talk, Alkohol, Mentol, Lavendel, D-limonen*, Linalol*
* beståndsdel ur eteriska oljor


Hur beställer och betalar du:

Beställningar görs skriftligt och/eller per telefon.
0550 53334
Animal-Plus
Vike Näbbåsen
681 93 Kristinehamn
info@lillhagna.se
BG: 5627-6447
Det går också bra att beställa genom vår webbutik www.lillhagna.se


Prislista Konsument per 01-05-2009 (inkl moms)

Universal 250ml 109 kronor
Special 250ml 119 kronor
Anti-tov 250ml 1129 kronor
Vit päls 250ml 119 kronor
Ylang shampo 250ml 119 kronor
Skiffershampo 250ml 209 kronor
Balsam 250ml 139 kronor
Öroncleaner 100ml 249 kronor
Trimmpulver 160g 239 kronor
 

Ämnen som vi helst inte ser i shampo, och annan hud- och hårkosmetika.
_ Syntetiska emulgeringsmedel (medel för att blanda och binda)
• PEG - RETH
Det finns hundratals varianter med PEG och Reth ( oftast med ett nummer bakom). Dessa ämnen är alla syntetiska.
• Polysorbat 20, 60, 80, osv.
Syntetiska, möjligen allergiframkallande, uppbyggd från PEG.
_ Syntetiska oljor
• Dimeticon
Syntetiska silikoner. Icke hudvänlig.
• Onaturliga oljor och fetter – Paraffin och vaselin
Täpper till huden, porrar fungerar mindre bra.
_ Syntetiska tillsatser och / eller hjälpmedel
• Karbomerer
Syntetisk svällningsmedel
• Diëthylphalat (DEP) / metanol
Giftigt ämne för att göra alkohol billigt för kosmetiska ändamål.
• EDTA
Kemiskt, mycket dåligt nedbrytbart i miljön. Avkalkare för kaffebryggare.
• TEA (Tri etanol-amin) Även DEA, MEA och NDEA
Kan störa hormonhushållningen och har negativ effekt på lever och njurar.
• Propylenglykol
Kemiskt. Möjlighet att det tas upp i blodbanan. Ger möjliga hjärtrytmstörningar.
_ Syntetiska konserveringsmedel
• Paraben
Ämnet med detta tillägg är ett syntetiskt ämne, t.ex. etylparaben, metylparaben.
• Bromförbindelser
-2-Bromo-2-nitropropan-1, 3-diol.-1, 2-Dibrom-2, 4-dicyanobutan. -2,2-Metylen-bis ( 6-brom-4-klorphenol) -Imidazolinidyl urea.
Kraftigt hud- och mijö-ovänlig.
• Phenolförbindelser
2-Phenoxyetanol
• Överigt
5-Klor-2-metyl-3(2H)-isotiazolinon. 2-Metyl-3(2H)-isotiazolinon. Diazolidinyl urea
Starkt hud- och miljoö-ovänlig
• Klorhexidin
Konserveringsmedel, kemiskt, allergiframkallande.
• Triclosan
Bakteriehämmande. Förstör hudfloran.
_ Syntetiska råvaror till shampo
• Bromförbindelser
5-Bromo-5-nitro-1, 3-dioxane. Starkt hud- och miljö-ovänlig.
• Sodium Lauryl Sulfat
Sodium Lauret Sulfat
Magnesium Lauryl Sulfat.
Sodium Lauryl Sulfat.
Ammonium Lauret Sulfat.
Aggresiva rengöringsmedel för bl.a. avfettning av motorer.