webshop

 

 

 

LillHägna's FaceBook

 

LillHägna

-  

 

 

 

 


 
 

MUGG

Många salvor som man använder mot mugg innehåller antibiotika eller kortikosteroider. De sista undertrycker klådan och inflammationen och risken finns att besvären förflyttar sig och blir till ett invärtes problem, som t.ex. lungbesvär. Dessutom är det nog bättre att reservera antibiotika till allvarliga sjukdomar eller kirugiska ingrepp.
Mugg o.d. orsakas av bakterier som vanligtvis inte vållar några problem, men de kan föröka sig när huden skadas och desss motståndsförmåga är låg.
Bakterierna bekämpar man enkelt med en desinfektans. Nackdelen är att den torkar ut huden och en torr hud har lägre motståndsförmågan.
Ett bra tips är att använda eteriska oljor som tea tree eller lavendel i varmt vatten eller sprayform. De dödar bakterierna och är inte skadliga för huden.

Återkommer muggen ständigt tyder det på en invärtes orsak.  Utifrån den kinesiska medicinen går tankarna till en störning i lever-, lung– och/eller mjälte-energin. Det finns olika sätt att lösa dessa problem beroende på vilka organer som är störda, men man kan starta med en allmän rensning. LillHägnas Dränage Kompositum är då en bra början, 2 gånger per dag 10-15 droppar. Kom ihåg att det vid kroniska problem kan ta lang tid innan besvären försvinner helt.

Zinksvavel-pasta
Med aloe vera, ringblomma och kamomill. Vid olika hudiritationer och mugg. Mjukt för huden. 250 ml.

Grönlere-pasta
En mycket skonsam pasta med antiseptisk verkan. Täcker huden, men den kan fortfarande andas. Vid sår, hudskador, mugg, strålröta. Tub 400 gram.

Dränagekompositum
Vid hudproblem, störningar i immunförsvaret och kroniska besvär, orsakade av ett överskott av avfallsprodukter. Stödjer och stimulerar funktionen hos levern, njurarna, matsmältningen och lymfsystemet.   Tonikum 100 ml.